Review: Pizzeria da Michele

Pizzeria Da Michele is een bekende pizza keten in Italiƫ. Volgens velen de oudste en de beste pizzeria in Italiƫ. Inmiddels heeft deze keten een winkel in meerdere landen. Zo kon je deze pizzeria al bezoeken in de verenigde koninkrijk. Sinds kort hebben zijn hun eerste restaurant in Nederland geopend. En wij konden het niet laten om deze restaurant te bezoeken.


Reserveren

Op de dag zelf hebben wij op zijn minst vijf keer proberen te bellen om een reservering te kunnen plaatsen. Telefoon gaat zeker over maar opnemen wordt niet gedaan. Hierdoor zijn wij niet geslaagd om een reservering van tevoren te plaatsen. Het was een enorme gok of we wel konden eten bij Da Michele.


Route

Wij besloten met de tram 7 naar Vijzelgracht te gaan. Vanaf hier moesten we wel minstens 10 minuten lopen om tot Da Michele terecht te komen.

Betere keuze is om met tram 3 bij "2e v.d. Helststraat" uit te stappen. Kies je er voor om vanaf Centraal Station te komen, kan je dat met de metro doen door metro 52 te pakken en uit te stappen bij "de pijp". Het restaurant is te vinden in een tussen straat van de Albert Kuyp markt. Da Michele is op een mooie, drukke en sfeervolle locatie gevestigd.


Drukte

Bij aankomst zien wij een enorme rij met mensen staan. Er werd zelfs door voorbijgangers zelfs geroepen "nieuwe coffeeshop hier". Het was een koude dag waardoor wij enorm getwijfeld hebben of we zouden blijven wachten of niet. Maar we kunnen deze kans niet missen. Maar waren het op over Ć©Ć©n ding eens, in het weekend is het niet te doen. Wij waren namelijk op een doordeweekse dag Da Michele gaan bezoeken. En als het op een dinsdag zo druk is, dan is het in het weekend op zijn minst 10 keer zo druk. Wij hebben minstens 30 minuten gewacht en uiteindelijk een plek binnen gekregen.


Sfeer

Eenmaal binnen zien we op het eerste gezicht leuk sfeer met muziek op de achtergrond en een leuke bar. Heel snel hadden we het door dat het muziek in de pizzeria Da Michele wel veel te hard stond. Zo hard dat we moesten schreeuwen om elkaar te verstaan. Daarnaast zaten we aan de zijkant van de pad waar de serveerster heen en weer "liepen". "Liepen" op zijn zachtst gezegd, want deze serveerster renden zowat door heel het restaurant om de drukte wat te dekken. Door het rennen en de smalle pad zijn ze aantal keer tegen mij aangekomen.


Service

Het menu lag alvorens al op tafel en snel kwam een serveerster onze bestelling opnemen. Natuurlijk in het moderne Amsterdam sprak de serveerster alleen Engels. Deze serveerster nam keurig de bestelling op en nam de menu's weg. Ongeveer vijf minuten later kregen wij onze drinken en zette ons schreeuwende gesprek voort. Twintig later kregen wij onze pizza's geserveerd.


Pizza's

Tot onze verbazing waren de pizza's groter dan het bord. Wij als New York Pizza fans hadden gehoopt dat de pizza's gesneden zouden zijn, maar deze waren ongesneden geserveerd. Beide pizza's erg dun in het midden met een luchtige korst. Het deeg leek net niet verbrand op uiterlijk. Het was niet gemakkelijk om de pizza met het botte mes te snijden. Wij waren niet de enige die het lastig vonden om met mes en vork deze pizza binnen te werken.


Smaak

Wij waren na de eerste hap beide mee eens dat dit de lekkerste pizza is die we ooit hebben gegeten. Wij hadden de pizza Margeritha en Truffel Mushroom. Vooral de Truffel Mushroom smaak was uniek en verrassend lekker. Verder had het deeg enorm veel smaak waardoor de korsten ook smakelijk waren.


Prijs

Wij hebben in totaal voor veertig euro twee pizza's en twee dranken besteld. Hoewel dit duurder is in vergelijking tot met de Amerikaanse pizza ketens zoals New York Pizza en Domino's is het toch de ervaring waard om een keer bij Da Michele gegeten te hebben. Het is een hele andere pizza, en het bedrag zeker waard. Zie het ook niet als de standaard pizza die je gewend bent.


Voor herhaling vatbaar?

Wij zouden zeker weer een ronde bij Da Michele willen doen. Wat we wel zullen doen is een beter moment zoeken om de drukte te voorkomen. Hoewel het tot zo ver lijkt dat deze populaire restaurant het altijd druk heeft.


Beoordeling

Bereikbaarheid 4/5

Smaak: 5/5

Service: 4/5

Prijs: 3/5

Sfeer: 3/5

Gepost door admin op: 02-12-2022

Review: Pizzeria da Michele

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.