Pizza op de Kamado: Tips & Tricks voor de Perfecte BBQ Pizza

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je Kamado BBQ? Probeer dan eens een pizza te maken! Met de juiste tips en tricks kun je een heerlijke, knapperige pizza maken op de Kamado. In deze blog delen we onze favoriete tips en tricks met je.

1. Begin met de juiste temperatuur

De temperatuur van je Kamado is cruciaal bij het maken van een pizza. Zorg dat je Kamado goed op temperatuur is voordat je begint. De ideale temperatuur voor een pizza is tussen de 300 en 350 graden Celsius. Dit kun je bereiken door de luchttoevoer van je Kamado te regelen en voldoende houtskool te gebruiken.

2. Gebruik een pizzasteen

Een pizzasteen is onmisbaar bij het maken van een pizza op de Kamado. Door de steen wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en krijgt je pizza een heerlijk knapperige bodem. Zorg dat de steen goed op temperatuur is voordat je de pizza erop legt, anders krijg je geen mooi resultaat.

3. Kies de juiste toppings

Bij het maken van een pizza is het belangrijk om te kiezen voor toppings die niet te vochtig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je pizza te nat wordt en niet goed gaar wordt. Kies dus voor ingrediënten als mozzarella, tomatensaus, ui, champignons en salami.

4. Gebruik de juiste techniek

Leg de pizza met behulp van een pizzaschep op de pizzasteen en laat de pizza ongeveer 10 minuten bakken. Draai de pizza halverwege om, zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt. Haal de pizza van de Kamado als de korst mooi bruin en knapperig is en de kaas gesmolten is.

Met deze tips en tricks maak je de perfecte pizza op de Kamado BBQ. Experimenteer met verschillende toppings en bereidingswijzen om je eigen favoriete pizza te creëren. Buon appetito!

Gepost door admin op: 22-05-2023

Pizza op de Kamado: Tips & Tricks voor de Perfecte BBQ Pizza

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.