Pizza op de Kamado: De perfecte combinatie van smaak en vuur

Hou je van pizza en ben je een fan van het koken op vuur? Dan is pizza op de Kamado de perfecte combinatie van smaak en vuur. De Kamado is een keramische barbecue die zorgt voor een unieke smaakbeleving en knapperige korst van je pizza.

Hoe maak je de perfecte Kamado pizza?

Begin met het maken van je deeg. Gebruik hiervoor type 00 bloem voor het beste resultaat. Voeg zout, olijfolie en water toe en kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Laat het deeg rijzen op een warme plek en maak ondertussen de tomatensaus. Gebruik verse tomaten, knoflook, oregano en basilicum voor de meest smaakvolle saus.

Maak de Kamado klaar voor gebruik en zorg dat de temperatuur tussen de 300 en 350 graden Celsius is. Leg de pizzasteen op het rooster van de barbecue en laat deze opwarmen. Rol het deeg uit en voeg de saus en toppings toe. Houd er rekening mee dat de pizza snel klaar is, dus voeg niet te veel toppings toe om te voorkomen dat de pizza niet goed gaar wordt.

Leg de pizza voorzichtig op de pizzasteen en sluit de deksel van de Kamado. Check de pizza na 5 minuten en draai deze eventueel om voor een gelijkmatige garing. Na nog eens 5 minuten is de pizza klaar om uit de Kamado te halen. De korst is knapperig en de kaas is gesmolten. Geniet van je zelfgemaakte Kamado pizza!

Waarom is de Kamado zo geschikt voor pizza's?

De Kamado is gemaakt van keramiek en heeft een uniek design. Dit zorgt voor een constante warmte en luchtstroom waardoor de pizza gelijkmatig gaart. Daarnaast kan de temperatuur van de Kamado hoog oplopen, waardoor de pizza snel klaar is en de korst knapperig blijft.

Welke toppings zijn geschikt voor Kamado pizza's?

Net als bij gewone pizza's kun je eindeloos variëren met toppings. Kies voor klassieke toppings zoals tomatensaus, mozzarella en basilicum voor een Margherita pizza of ga voor een creatievere combinatie van ingrediënten zoals gegrilde groenten, gerookte zalm of pulled pork. Probeer ook eens een pizza met pesto als saus en beleg deze met cherrytomaatjes, feta en rucola.

Kortom, pizza op de Kamado is de perfecte combinatie van smaak en vuur. Met de juiste ingrediënten, deeg en toppings maak je de lekkerste pizza's op deze keramische barbecue. Experimenteer en ontdek je eigen favoriete Kamado pizza!

Gepost door admin op: 25-05-2023

Pizza op de Kamado: De perfecte combinatie van smaak en vuur