Pizza op de BBQ: Tips en Tricks

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het de perfecte tijd is om pizza op de barbecue te maken. Het is een leuke activiteit om samen met vrienden en familie te doen en het resultaat is heerlijk. Maar hoe maak je de perfecte pizza op de barbecue? Hier zijn enkele tips en tricks:

1. Kies de juiste barbecue

Niet elke barbecue is geschikt om pizza op te maken. Om de perfecte pizza te maken, heb je een barbecue nodig met een deksel en een temperatuur van minimaal 200 graden Celsius. Een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue werkt prima.

2. Gebruik de juiste bloem

Om de perfecte pizzabodem te krijgen, moet je de juiste bloem gebruiken. Het beste is om Italiaanse bloem '00' te gebruiken, omdat dit de meest fijne bloem is en de beste resultaten oplevert. Het is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en online winkels.

3. Maak deeg van tevoren

Om tijd te besparen, kun je het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Hierdoor wordt het deeg steviger en makkelijker om uit te rollen.

4. Rol het deeg dun uit

De sleutel tot een goede pizzabodem is het deeg dun uitrollen. Dit zorgt ervoor dat het deeg gelijkmatig gaar wordt en niet te dik wordt.

5. Gebruik een pizzasteen

Een pizzasteen is essentieel om de perfecte pizza op de barbecue te maken. Het zorgt ervoor dat de pizza gelijkmatig gaar wordt en een knapperige korst krijgt. Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm hem 20-30 minuten voor voordat je de pizza erop legt.

6. Kies de juiste toppings

De toppings zijn natuurlijk het leukste deel van het maken van een pizza. Kies de toppings die je lekker vindt, maar houd er rekening mee dat je niet te veel moet gebruiken. Te veel toppings maken de pizza zwaar en kunnen ervoor zorgen dat de bodem niet goed gaar wordt.

7. Bak de pizza kort en krachtig

Het bakken van de pizza op de barbecue gaat snel, dus houd de pizza goed in de gaten. Een pizza is meestal in 5-10 minuten gaar, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Draai de pizza regelmatig om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaar wordt.

Met deze tips en tricks kun je de perfecte pizza op de barbecue maken. Vergeet niet om te genieten van het proces en vooral van de heerlijke pizza die je zelf hebt gemaakt. Buon appetito!

Gepost door admin op: 21-05-2023

Pizza op de BBQ: Tips en Tricks

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.