Pizza op de barbecue: de perfecte zomerse smaakbeleving

Pizza op de barbecue: de perfecte zomerse smaakbeleving

De zomer is weer in volle gang en dat betekent tijd voor barbecueƫn! Naast de standaard hamburgers en worstjes is het ook leuk om eens iets anders te proberen, zoals pizza. Pizza op de barbecue is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. In deze blog geef ik je het recept voor de perfecte zomerse pizza op de barbecue.

Om te beginnen heb je natuurlijk deeg nodig. Je kunt ervoor kiezen om zelf het deeg te maken, maar je kunt ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken. Als je zelf het deeg wilt maken, meng dan in een grote kom 300 gram bloem, 10 gram gist, 10 gram zout en 10 gram suiker door elkaar. Voeg hier 200 ml lauw water en 10 ml olijfolie aan toe. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten totdat het mooi elastisch is. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen.

Na het rijzen kun je het deeg uitrollen op een licht bebloemde werkplek. Maak een ronde pizza bodem van ongeveer 30 centimeter in doorsnee. Leg de pizza bodem op een met bakpapier beklede bakplaat.

Nu komt het leukste gedeelte: het beleggen van de pizza. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke toppings je wilt gebruiken, maar ik geef je graag een paar suggesties. Een klassieke margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum is altijd een goede keuze. Voor een wat meer zomerse twist kun je ook kiezen voor gegrilde groenten, zoals paprika en courgette. Of wat dacht je van een pizza met tonijn, rode ui en olijven? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zodra de pizza belegd is, is het tijd om de barbecue voor te bereiden. Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is, zo'n 220 graden Celsius. Leg de pizza op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Bak de pizza ongeveer 10-15 minuten, of totdat de bodem mooi knapperig is en de kaas gesmolten is.

Haal de pizza van de barbecue en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de pizza met een frisse salade en geniet van de perfecte zomerse smaakbeleving!

Gepost door admin op: 11-09-2023

Pizza op de barbecue: de perfecte zomerse smaakbeleving

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.