Pizza maken op de BBQ: tips en tricks

Ben jij ook zo'n fan van pizza, maar wil je eens iets anders dan de standaard ovenpizza? Probeer dan eens pizza maken op de BBQ! Met deze tips en tricks maak je in een handomdraai een heerlijke pizza op de BBQ.

Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Het is belangrijk dat het deeg stevig genoeg is om op de BBQ te leggen. Maak het deeg met bloem, water, gist en zout. Kneed het deeg goed door en laat het minimaal een uur rijzen op een warme plek.

BBQ voorbereiden

Maak de BBQ klaar voor gebruik. Zorg voor een constante temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius. Leg een pizzasteen op het rooster en laat deze ook opwarmen tot dezelfde temperatuur.

Pizza beleggen

Als het deeg gerezen is, rol het dan uit tot een dunne bodem. Beleg de pizza met ingrediënten naar keuze, zoals tomatensaus, kaas, ham, champignons, paprika, ui en olijven. Houd er wel rekening mee dat de pizza niet te zwaar belegd mag worden, anders kan hij doorzakken.

Pizza op de BBQ leggen

Als de pizza belegd is, schuif hem dan voorzichtig op de pizzasteen op de BBQ. Sluit de deksel en laat de pizza ongeveer 8 tot 10 minuten bakken. Houd de pizza goed in de gaten, want de baktijd kan per BBQ verschillen.

Pizza van de BBQ halen

Als de randen van de pizza mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is, is de pizza klaar. Haal hem voorzichtig van de BBQ af met een pizzaschep. Laat de pizza even afkoelen en snijd hem in stukken.

En voilà, daar is je zelfgemaakte pizza van de BBQ! Eet smakelijk!

Gepost door admin op: 10-06-2023

Pizza maken op de BBQ: tips en tricks

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.