De opkomst van Neapolitan pizza in Nederland

Als je de laatste tijd een pizzeria hebt bezocht, is de kans groot dat je de term "Neapolitan pizza" hebt gehoord. Het is een stijl van pizza die zijn oorsprong vindt in Napels, Italiƫ, en die steeds populairder wordt in Nederland. Maar wat is Neapolitan pizza precies en waarom is het zo speciaal?


Neapolitan pizza is een dunne, knapperige pizza die wordt gebakken in een houtgestookte oven. Het deeg wordt gemaakt van meel, water, zout en gist en wordt met de hand uitgerold. De toppings zijn eenvoudig: tomatensaus, mozzarella en basilicum. Het idee is dat de ingrediƫnten van hoge kwaliteit moeten zijn en dat de pizza snel gebakken moet worden op hoge temperatuur, zodat de smaak van de ingrediƫnten behouden blijft.


De populariteit van Neapolitan pizza in Nederland is te danken aan een aantal factoren. Ten eerste is er de toenemende belangstelling voor ambachtelijke voeding en lokale producten. Neapolitan pizza past perfect in deze trend, omdat het deeg en de ingrediƫnten vaak afkomstig zijn van lokale producenten.


Ten tweede is er de stijgende populariteit van houtgestookte ovens. Deze ovens geven de pizza's een unieke smaak en textuur, die niet te evenaren is met een gewone oven. Bovendien zijn deze ovens steeds betaalbaarder geworden, waardoor ook thuisbakkers kunnen experimenteren met Neapolitan pizza.


Maar de belangrijkste reden voor de opkomst van Neapolitan pizza is de smaak. Het deeg is licht, luchtig en knapperig en de toppings zijn eenvoudig maar smaakvol. Het is een pizza die de aandacht vestigt op de kwaliteit van de ingrediƫnten en het vakmanschap van de pizzabakker.


Als je nog nooit Neapolitan pizza hebt geproefd, dan is het zeker de moeite waard om het eens te proberen. Ga naar een pizzeria die zich richt op deze stijl van pizza en laat je verrassen door de smaak en textuur. En als je zelf aan de slag wilt gaan, investeer dan in een houtgestookte oven en experimenteer met deeg en toppings. Wie weet word jij wel de nieuwe pizzabakker van de buurt!


In Nederland zijn er verschillende pizzeriaā€™s die zich richten op het maken van Neapolitan pizza. Sommige van deze pizzeria's zijn zelfs gecertificeerd door de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), een organisatie die zich richt op het promoten van de echte Napolitaanse pizza. Dus ga op zoek naar een AVPN-gecertificeerde pizzeria en ontdek de heerlijke smaken van de Neapolitan pizza.


Conclusie:

De opkomst van Neapolitan pizza in Nederland is te danken aan de toenemende belangstelling voor ambachtelijke voeding en lokale producten, de stijgende populariteit van houtgestookte ovens en natuurlijk de smaak van de pizza zelf. Als je nog nooit Neapolitan pizza hebt geproefd, is het zeker de moeite waard om het eens te proberen en te ontdekken waarom deze pizza zo speciaal is. Dus ga op zoek naar een pizzeria die zich richt op deze stijl van pizza en geniet van de heerlijke smaken!


Keywords: Neapolitan pizza, houtgestookte oven, lokale producenten, AVPN, pizzeria

Gepost door admin op: 15-04-2023

De opkomst van Neapolitan pizza in Nederland

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.