De geschiedenis van pizza: waar komt het vandaan?

Pizza is een van de meest populaire gerechten ter wereld en wordt overal ter wereld gegeten. Het is een hartige, platte deegschijf, bedekt met tomatensaus, kaas en andere toppings naar keuze. Maar waar komt deze heerlijke creatie vandaan?

Italië

Hoewel pizza tegenwoordig over de hele wereld bekend en geliefd is, komt het oorspronkelijk uit Italië. De eerste pizza's werden gebakken in de 18e eeuw in Napels. In die tijd werd pizza voornamelijk gegeten door de armen, omdat het een goedkope en voedzame maaltijd was.

Populair In de jaren 1900

In de jaren 1900 begon pizza zich te verspreiden buiten Napels, en het werd snel populair in andere delen van Italië. Tegen de jaren 1930 werd pizza beschouwd als een nationaal gerecht van Italië en begon het zich te verspreiden naar andere delen van de wereld.

Amerika

In de Verenigde Staten werd pizza voor het eerst geïntroduceerd door Italiaanse immigranten in de late 19e en vroege 20e eeuw. Het werd aanvankelijk beschouwd als een "exotisch" gerecht en werd voornamelijk gegeten door Italiaans-Amerikaanse gemeenschappen.

Wereldwijd

Vandaag de dag is pizza een van de meest populaire gerechten ter wereld en wordt het overal ter wereld gegeten. Elke regio heeft zijn eigen versie van pizza, met verschillende toppings en bereidingsmethoden.

Kortom, pizza is een heerlijk gerecht met een rijke geschiedenis. Of je nu van een klassieke margherita houdt of liever een meer avontuurlijke pizza met truffelolie en rauwe ham wilt proberen, er is voor elk wat wils.

Gepost door admin op: 21-06-2023

De geschiedenis van pizza: waar komt het vandaan?

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.