10 Tips voor het Perfect Bakken van Pizza op de BBQ

Als je net als ik een echte pizza-liefhebber bent, dan heb ik hier 10 tips voor het perfect bakken van pizza op de BBQ. Of je nu een klassieke margherita of een pittige diavola wilt maken, met deze tips wordt je pizza gegarandeerd een succes!

1. Kies de juiste BBQ: Zorg ervoor dat je een BBQ hebt met een deksel, zodat je de warmte goed kunt reguleren. Een houtskool BBQ of een gas BBQ met een pizzasteen werkt het best.

2. Gebruik de juiste bloem: Gebruik bij het maken van het pizzadeeg tipo 00 bloem. Deze bloem heeft een hoger eiwitgehalte, wat zorgt voor een krokante korst.

3. Laat het deeg rijzen: Laat het deeg minstens een uur rijzen op een warme plek, zodat het luchtig wordt. Dit zorgt voor een luchtige en knapperige korst.

4. Rol het deeg dun uit: Rol het deeg dun uit, zodat het gelijkmatig kan garen op de BBQ. Een dunne korst zorgt ook voor een betere smaak en textuur.

5. Gebruik een pizzasteen: Leg een pizzasteen op de BBQ om ervoor te zorgen dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. Dit voorkomt dat de pizza aanbrandt en zorgt voor een krokante korst.

6. Verwarm de BBQ goed voor: Laat de BBQ goed op temperatuur komen voordat je de pizza erop legt. Dit zorgt ervoor dat de pizza snel en gelijkmatig gaart.

7. Gebruik een pizzaschep: Gebruik een pizzaschep om de pizza op de BBQ te leggen en eraf te halen. Dit zorgt ervoor dat de pizza niet scheurt en dat je hem gemakkelijk kunt draaien.

8. Beleg de pizza niet te zwaar: Beleg de pizza met niet te veel toppings, anders kan de korst zacht worden. Houd het simpel en gebruik hoogwaardige ingrediënten.

9. Draai de pizza regelmatig: Draai de pizza regelmatig om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart. Dit voorkomt dat de ene kant van de pizza verbrandt terwijl de andere kant nog niet gaar is.

10. Laat de pizza even rusten: Laat de pizza even rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de kaas kan smelten en dat de smaken goed kunnen ontwikkelen.

Met deze 10 tips kun je de perfecte pizza op de BBQ bakken. Of je nu een simpele margherita wilt maken of een uitdagende quattro stagioni, met deze tips wordt je pizza een smakelijk succes. Geniet van je heerlijke pizza en eet smakelijk!

Gepost door admin op: 09-09-2023

10 Tips voor het Perfect Bakken van Pizza op de BBQ

Meest populaire kortingscodes

Sommige kortingscodes blinken meer uit dan de andere. Vandaar een selectie van de meest populaire kortingscodes.